Ahşap Restore Uygulamaları

Ahşap Restore Uygulamaları

Ahşap binaların restorasyon işlemleri relöveyle başlayan ve iskanla sonuçlanan bir süreçtir. Bu süreçte kullanılan teknikler ise değişmektedir. Bu tekniklerden en çok kullanılan kumlama tekniğidir.

Kumlama çalışması basit olarak açıklayacak olursak;  özel kumlar hazırlanır. Yüksek basınç yöntemi uygulanabilecek özel bir makine ile kumlar kirin, pasın, yağın, tozun yok edilmesi için bölgeye fışkırtılır. Bu esnada yapının özel durumu korunur ve kumlar o bölgeyi temizleyerek aşındırmadan o bölgeyi eski temiz haline çevirir.

wood-decks10Büyük yapıların restorasyonu için yukarıda bahsettiğimiz gibi kumlama tekniği kullanılırken; günümüzde ev dekorasyonlarımız da tercih ettiğimiz ahşaptan oluşan yüzeyleri koruyabilmek ve ahşabın sahip olduğu doğal güzelliği ortaya çıkartabilmek için  cila ve koruyucu vernikleme uygulamaları yapılması gerekmektedir. Özellikle uygulandığı ahşap yüzeyde koruyucu bir film tabakası oluşturan vernik sayesinde parke, kapı ve pencere doğramaları gibi ahşap yüzeylerinizi zarar görmemesi için koruyabilirsiniz.

Özellikle %100 doğal ahşap tabakalardan oluşan masif parkelerin uygulamalarında farklı ağaç cinsleri (meşe, iroko, merbau vb..), farklı kalite sınıfları kullanılmaktadır. Bu özel parkenin koruması ise sistre cila denilen uygulamayla yapılmaktadır.

Bu cilalama yönetemi, sistre makinesi ile zımparalanarak yapılmaktadır.Parke sistre uygulaması standartlarına uygun olarak ve konusunda uzman kişilerce yapılmalıdır. ayrıca cilalama işleminden sonra üzerine basılma süresi 24 saattir.